Verlichting voor de
Meubelbranche

Een perfecte kleurweergave, hoge lichtopbrengst met een laag verbruik, lange garantietermijnen én een scherpe prijsstelling. Samen met toonaangevende retailers in de meubelbranche hebben wij een reeks armaturen ontwikkeld voor gebruik in meubelshowrooms.

Spiegelarmaturen

Onze belangrijkste innovatie voor de woonbranche is de Otis. Met de Otis kunnen eindelijk de conventionele 110 watt SWT spiegelarmaturen vervangen worden door een energiezuinige LED variant met zeer hoge kwaliteit licht. De Otis is leverbaar in 4 verschillende lichtkleuren, waaronder de extra warm witte lichtkleur (2500K), die de oude SWT lichtbronnen kenmerkten. Het armatuur biedt een perfecte kleurweergave voor zowel hout, leder als textiel.

Kantelspots

Een inbouwspot die optisch bijna niet aanwezig is, maar wel volledig instelbaar. De Mika is 350° draaibaar en zowel intern als extern kantelbaar, wat het zeer eenvoudig maakt om de belichting aan te passen aan een wisselende opstelling. Ook bij dit armatuur is de kleurweergave zeer goed. Zo zien kleuren er nét zo uit als in het daglicht bij mensen thuis. De Mika is tevens leverbaar in een kleurwisselende uitvoering, waarmee bijvoorbeeld de entree in kleur uitgelicht kan worden.

Richtspots

Voor maximale flexibiliteit is er de Jade serie. Dankzij de volledig modulaire opbouw is dit armatuur in een ongekend aantal configuraties leverbaar. Creëer belichting die de aandacht trekt met zeer gerichte en smalle lichtbundels of accentueer speciale producten. Is er maximale flexibiliteit nodig? Dan is de Jade het armatuur dat hiervoor bij uitstek geschikt is. Leverbaar met zowel een trackadapter, inbouwrozet of draadeinde voor montage.

U vindt CLS verlichting in vestigingen van onder andere:

Woontex
vandam wonen slapen
van gils wonen
sanitairkamer
Profijt meubel
martkleppe
laminaat en parket
hoefsloot wonen
de schakel wonen
de ruijtermeubel
beleef wonen

Kwaliteit en duurzaamheid

CLS is een Nederlandse fabrikant van hoge kwaliteit LED verlichting. De armaturen worden in onze eigen fabriek in Wijchen ontworpen en geproduceerd. Bij de inkoop van onze LED componenten, selecteren wij streng op lichtkleur. Hierdoor is kleurverschil bij gebruik van verschillende typen verlichting niet meer aan de orde.

Bespaar tot 60% ten opzichte van 70 watt CDM-T armaturen en tot wel 70% ten opzichte van 110 watt SWT armaturen. Daarbovenop realiseert u nog hogere besparingen doordat u 7 tot 10 jaar lang geen dure vervangingslampen hoeft te monteren. Zeker in het kader van de energiebesparingsplicht.

Aansturen met gemak

Onze armaturen zijn, naast tradionele methodes, ook aan te sturen via slimme manieren als Casambi. Hiermee is de verlichting eenvoudig te integreren in iedere installatie, zonder een extra (data) infrastructuur aan te hoeven leggen naar de lichtpunten. Met Casambi is er niet meer dan een regulier stroompunt nodig. Via BLE (Bluetooth Low Energy) verbinden de armaturen met elkaar om een netwerk te vormen én met de Casambi app op een smartphone of tablet. Door tevens sensoren te koppelen, kan verlichting zelfs automatisch dimmen, wanneer er niemand aanwezig is op een afdeling.

Referenties in de woonbranche

Door de jaren heen, hebben we samen met een groot aantal ondernemers in de woonbranche prachtige projecten gerealiseerd. U vindt CLS verlichtingsoplossingen bij vestigingen van onder andere Hoogenboezem, Mart Kleppe, Home Center, Hästens en Jansen totaal wonen.

“Voordat we besloten om de overstap naar LED verlichting te maken, hebben we ons goed laten informeren. In die periode brachten we ook een bezoek aan de fabriek van CLS. De lichtplannen zijn helder en volledig. De leveringen snel en correct. Het belangrijkste van alles is uiteraard een uitstekende verlichting in onze winkels. We hebben met CLS een goede keuze gemaakt.”

Wout Schild, showroom manager
Hoogenboezem Meubelen

Uitgelichte productseries

OTIS
> 37-55 Watt – tot 5500 Lumen

Dé vervanger voor traditionele spiegelarmaturen. De juiste LED verlichting zorgt niet alleen voor besparingen, maar draagt ook bij aan hogere omzetcijfers. Winkels zien er weer ‘frisser’ uit. Kleuren van alle soorten materialen komen véél beter over, wat twijfel wegneemt en uitnodigt tot aanschaf. De Otis is verkrijgbaar met én zonder spiegel en is hierdoor breed inzetbaar. Eén van de beschikbare lichtkleuren is extra warm wit (2500K), wat de Otis een directe vervanger maakt voor de oude SWT lichtbronnen.

MIKA
> 30 watt – tot 3458 Lumen

De Mika is een kantelbaar en draaibaar inbouwarmatuur. Hierdoor is de Mika nagenoeg onzichtbaar in het plafond, maar blijft de mogelijkheid voor het richten en uitlichten van wanden perfect mogelijk. Ook de lichtbundels zijn (naderhand) aan te passen dankzij de eenvoudig te wisselen lenzen. Ook bij wisselende collecties/opstellingen is de Mika dus een goede keuze. Naast wit licht én tunable white (kleurtemperatuur aanpasbaar), is de Mika ook leverbaar als kleurwisselende versie.

JADE
> 20-40 watt – tot 3848 Lumen

Hoge lichtoutput, enorme flexibiliteit, verschillende mogelijkheden voor montage, allemaal met één design. De Jade is een oplossing voor oneindig veel situaties. Zeker bij de keuze voor een track kan de lichtopstelling naderhand eenvoudig aangepast worden. Net als bijna alle CLS armaturen, kan de Jade aangestuurd worden op veel manieren. Van dimmen op het armatuur zelf tot slimme aansturing via Casambi. Bekijk de productserie via de button en ontdek alle mogelijkheden.

Meer informatie

Meer weten over onze oplossingen voor onze oplossingen voor de woonbranche? Download de brochure, bekijk onze productpagina’s voor specifieke informatie of neem contact met ons op. We helpen graag.

“We hebben inmiddels tegen de 1400 armaturen van CLS hier hangen en in 8 jaar tijd was er slechts 1 voeding van een armatuur defect. Onze klanten zijn met name blij met de kleurechtheid van het licht, waardoor ze minder vaak twijfelen over de kleurstellingen van de meubels”

Henny Jansen
Jansen Totaal Wonen