The Wall

The Wall, beheerd door Lips Capital Group, is een XL stores winkelcentrum van maar liefst 65 000 m2 gelegen in Utrecht aan de A2. De architectuur van The Wall is opvallend. Ook de lengte van 800 meter maakt indruk op bezoekers en passanten. Zowel aan de winkel- als aan de snelwegkant is het gebouw qua vorm en kleurgebruik opvallend.

Bijzonder aan The Wall is dat het twee functies combineert. Het is namelijk een geluidscherm en een gebouw in één. Daarmee is het gebouw uniek in zijn soort. Met dit innovatieve ontwerp heeft Fons Verheijen van VVKH architecten de MDG Architectuurprijs 2010/2011 gewonnen.

CLS is gevraagd voor dit unieke complex een lichtplan te maken, waarbij de uitstraling van het gebouw benadrukt wordt. Aangezien er veel partijen bij dit plan betrokken waren (o.a. de architect, ondernemers en de gemeente Utrecht), was dit nog geen eenvoudige zaak. Ook mocht de verkeersveiligheid onder geen beding in gevaar worden gebracht.

Om de kopse kant van het gebouw aan te lichten is gekozen voor de CLS Pixelbar 36 GII RGB met prismatic frontcover. In totaal zijn er 21 stuks armaturen gebruikt om de ruimte van 40 x 11 x 30 meter aan te lichten met LED RGB waarmee een kleurwisselend diepte effect wordt verkregen. De Pixelbarren worden aangestuurd door Martin Lightjockey. Om de automobilisten die vanuit de richting Amsterdam komen niet teveel af te leiden is gekozen voor een langzaam vloeiend verloop van kleuren. Desondanks blijft het beeld indrukwekkend en is het passeren van The Wall voor automobilisten een bijzondere ervaring. The Wall is het visitekaartje van Utrecht en Leidsche Rijn geworden.

Used fixturesColourFlow Series
Project forThe Wall

> Used products