Chassé Theatre

Het Chassé Theater is met een capaciteit van in totaal 2500 zitplaatsen één van de grootste theaters in Nederland. Naast de theaterzalen beschikt het Chassé over een aantal bioscoop zalen, een brasserie en een grote foyer.

Onlangs is de grootste zaal, genaamd de Jupilerzaal met 1430 zitplaatsen geheel voorzien van nieuwe algemene verlichting. Hiervoor zijn naast de standaard inbouw CLS Ultima armaturen en CLS Luxo 3 armaturen ook een aantal nieuwe Ultima B gebruikt. De Ultima B (bracket ) is een speciale uitvoering van de Ultima die voorzien is van een beugel voor het eenvoudig stellen van het armatuur.

Alle armaturen zijn DMX dimbaar door middel van de CLS LDC-41 DMX dimmers. De hoogte van de zaal is maar liefst 15 meter hoog en deze hoogte blijkt qua lichtopbrengst geen enkel probleem te zijn voor de Ultima armaturen. Met een opgenomen vermogen van slechts 20 Watt bleek de Ultima uitstekend in staat te zijn om de oude halogeen armaturen met een vermogen van 150! Watt te vervangen.

In de oude situatie bedroeg het gezamenlijke verbruik van de algemene verlichting in de Jupilerzaal 10.108 Watt. Na de upgrade naar de CLS Ultima en CLS Luxo 3 armaturen is het energieverbruik gedaald naar slechts 2458 Watt. Een besparing van maar liefst 75%!

Naast de energiebesparing speelt ook de besparing op de onderhoudskosten een grote rol. Gezien de enorme hoogte van de zaal is het vervangen van lampen nu niet meer aan de orde. De verwachting is dat de eerstkomende 20 jaar geen lampen meer vervangen behoeven te worden.

Used fixturesUltima, Luxo 3
Led colour(s)3000K
Control methodDMX512
Project byTimo Verhoeven
Project forChassé Theatre

> Search our website